Thursday, August 02, 2007

Tuesday, July 31, 2007

En HIZLI Diyet


48 saatlik jet diyet!

Birazdan okuyacağınız diyet programıyla sadece 2 haftada 5-6 kilo verebileceksiniz.

The Sun Gazetesi sağlık servisi tarafından hazırlanan diet programı 2 gün içerisinde etkisini göstermeye başlıyor. Bu diyet programı sağlıklı bir yemek programını bol egzersizle birleştiriyor. Fakat diyetin etkili olabilmesi için düzgün bir uyku şart ! Programa uyarak 2 haftada 5-6 kilo kadar verebilmek mümkün.
     
      1. gün

      7.30 Uykudan uyandıktan sonra ilk iş olarak bir bardak, içine limon ve bir parça zencefil karıştırılmış sıcak su. Bunun amacı metabolizmayı güçlü tutmak.
      8.00 Yürüyüşe çıkmak için iyi bir zaman ! Egzersiz yapmak için en ideal zaman kahvaltı öncesidir çünkü vücut zaten uykudan yeni kalktığı için yağları yakmak için müsait durumdadır.
      9.15 Bol bol su için. Vücuttaki kafeini suyla atarak vücudunuzu tazeleyebilirsiniz, bu da selülit oluşumunu engeller.
      9.30 Kahvaltı için aşağıdaki muz karışımını için:
      150ml az yağlı süt, 200 gram diet yoğurt ve bir orta boy muz.
      Sütü, yoğurdu ve muzu blenderda karıştırarak uzun bir bardakta için. Muzun içindeki doğal şeker size yarım saat içersinde gün boyu yetecek bir enerji sağlayacaktır.
      11.00 Çıkın ve bir kez daha yürüyüşün tadını çıkarın ! Günde 10.000 adım yürümek size tam 500 kalori kaybettirebilir.
      13.00 Öğle yemeği için bir sandviç yeterli. Ama sadece sandviç deyip geçmeyin çünkü oldukça doyurucu!
      Ton balığı, domates, biraz soğan ve karabiber, büyük bir parça göbek salata ve salatalık.
      15.00 Yine egzersiz zamanı ! yarım saat ile 1 saat arası bisiklete binebilirsiniz ve ya kısa zamanlı bir koşu da işinizi görür. Bu sıcaklarda dışarı çıkmak istemiyorsanız 1-1.30 saatlik bir öğle uykusunun kimseye zararı olmaz.
      16.15 Eğer diyet programınıza uyduysanız bu saate kadar acıkmamış olmanız gerekir. Ama oldu da acıktınız.. O zaman bu saatte içilecek bir bardak limonata ya da yenecek bir elma sizi tok tutabilir. Portakal, limon, üzüm gibi meyveler kan kolestrolünü düşürdüğü için tercih sebebi olabilir.
      18.30 Akşam yemeği zamanı ! Hafif bir akşam yemeği sizi bekliyor ama yine oldukça doyurucu olacak.
     
      Somon Salatası

      2 parça kızarmış somon balığı, 1 orta boy rezene, ufak bir limon, bir miktar zeytinyağı, 1 baş sarımsak, 1 küçük yeşil biber, 300 gram taze patates, 3 dilim taze soğan ve karabiber
      20.00 Dans edin. İster evde arkadaşlarınızla ister dışarıda bir diskoda 1 saat dans etmekle tam 200 kaloriye kadar yakabilirsiniz.
      22.30 Uyku vakti geldi. Araştırmalar gösteriyor kiher gece 6 saatten az uyuyan insanların iştahı %15 daha fazla oluyor !
     
      2. gün

      8.00 Kulaklıklarınızı takın ve sabah yürüyüşünüze başlayın. 1 saatlik yürüyüş size 400 kalori kaybettirir.
      9.00 Kahvaltı zamanı. Güne başlarken yenen güzel bir meyve salatası her zaman iyi bir seçimdir.
      10.15 Aerobic zamanı. Belki de liseden beri yapmadığınız esneme hareketlerini hatırlama zamanı !. Omuzlarınızı, bacaklarınızı ve göğsünüzü çalıştırın
      11.00 Yine çabuk bir kalori yakma yöntemi ! Başınızın üzerinde sizi yukarı doğru çeken bir balon olduğunu farzedin. Kollarınızı kaldırabildiğiniz kadar kaldırın ve vücudunuzu gerin.
      12.30 Beyaz peynir ve siyah zeytinlerle donatılmış, yeşil biber, karabiber, bir miktar patates ve zeytinyağıyla süslenmiş lezzetli salatanızı yemenin zamanıdır.
      14.30 Küçük ev işleri yaparak zayıflayın ! Mesela yerleri paspaslayın, elektrikli süpürgeyle temizlik yapın ve kendinizi giysileri ütülemeye verin ! 50 dakikalık ütü yapmak size 100 kalori kaybettirebiliyor !
      16.15 Bir bardak yeşil çay için.
      19.30 Programın son safhasına geldiniz ! Şimdi yapmanız gereken sadece kendinize güzel bir spagetti pişirmek. Fakat onun da bir açıklaması var tabi… Acılı yemekler ağzınızdaki sinir uçlarını uyararak metabolizmanızı hızlandırıyor.

Sunday, July 29, 2007

Diabetes drugs double risk of heart failure

Millions of diabetics worldwide face an increased threat of cardiac problems after two drugs commonly prescribed to treat type 2 diabetes were found to double the risk of heart failure, according to researchers in the US and Britain.

One in every 50 patients taking either Avandia or Actos over a 26-month period would suffer heart failure and need admission to hospital, says the research by experts at the University of East Anglia and in America.

The researchers said the drugs could be responsible for additional thousands of cases of heart failure each year, Reuters reported.


Dr Yoon Loke, the author of the analysis, which looked at more than 200 cases of heart failure while on the drugs, said that diabetics are at a two per cent per year greater risk of heart failure and the drugs add another two per cent.


According to GlaxoSmithKline, hundreds of thousands of people are on its drug Avandia (rosiglitazone). Actos (pioglitazone), which is made by Takeda, is also used by a similar number of diabetics.

Alert issued


Rosiglitazone was linked to heart attacks by research published earlier this year and the UAE Ministry of Health issued a drug alert to all hospitals, clinics and pharmacies in the country conveying the warning.


According to GlaxoSmithKline, the drug is among its best-sellers here. Humaid Al Shamsi, assistant under-secretary at the ministry, earlier told Gulf News that doctors had been advised to discuss Avandia's safety with patients prescribed the drug.


The UAE has an estimated 820,000 diabetics or 20 per cent of the population, which works out to be the second-highest number of diabetes worldwide. According to experts, 65 per cent of the population will be diabetic in three years.


The Daily Telegraph quoted Dr Yoon Loke, the author of the analysis which looked at more than 200 cases of heart failure while on the drugs, as saying that diabetics are at a two per cent per year greater risk of heart failure and the drugs add another two per cent.


The researchers suggested that fluid retention caused by the drugs may be to blame, BBC Online reported. Writing in Diabetes Care, they called for a rethink on the drugs by respective regulatory authorities.

The manufacturers' information leaflets, though, say the drugs should not be used in patients known to have heart failure.